Subscriu-te

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Template

Powered by Blogger

dimarts, de juliol 17, 2007

La Dieta Mediterrània Patrimoni de la Humanitat

El govern, a través de la ministra Elena Espinosa, sol·licita el suport de la UE perquè entre en la llista de la Unesco
ADN
"La dieta mediterrània és bona per a la salut".
Aquesta és la sentència de la ministra d'Agricultura, Elena Espinosa, que ahir va demanar a Brussel·les el respatler de la Unió Europea perquè la dieta mediterrània siga considerada Patrimoni de la Humanitat.
A part dels beneficis saludables que aquesta alimentació aporta -evita moltes malalties-, els principals arguments d'Espinosa per a entrar en la llista de la Unesco són el respecte al medi ambient, l'element cultural i la transmissió de les tradicions "de generació en generació".
La Comissió Europea recolzà plenament la proposta espanyola.
Si al final la dieta mediterrània fóra considerada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat suposaria un impuls molt important per a la promoció dels seus productes.
La dieta mediterrània es basa en prioritzar el consum de cereals, principalment integrals, i d'hortalisses i fruites. Així com en la ingesta de fruits secs i llegums, i a menjar més peix que carn. Aquest terme ho va crear el professor Ancel Keys en els anys seixanta.
Al costat de diferents científics va constatar que en els països mediterranis la incidència de malalties coronàries era molt menor que en altres regions d'Europa.

També et recomane:

Related Posts with Thumbnails